2018-06-07

Grattis till årets pristagare!

​Thore Lennartsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande tillsammans med Fredrik Tuvesson Årets Ledare, Magda Andersson Årets Idrottare, Tess Andersen Årets Kulturtalang och Håkan Hansson, vice ordförande kultur- och fritidsnämnden. Fotograf: Jonas Larsson

Det var tre märkbart stolta och glada pristagare som på Nationaldagen fick ta emot pris för sina utmärkta insatser inom idrott och kultur.

Fredrik Tuvesson, chefstränare för Hörby Tennisklubb, fick priset som Årets Ledare och utmärkelsen Årets Idrottare gick till rallycrossförare Magda Andersson.

”Både Fredrik och Magda är två fantastiska krafter inom idrotten. Fredrik har lyft Hörbys tennisklubb till nya höjder och mångdubblat både antal medlemmar och tennismotionärer. Och vår egen världsstjärna inom rallycross, Magda Andersson, med sitt engagemang och mod, en sann förebild för unga tjejer i en mansdominerad sport.” säger Thore Lennartsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande som delade ut priset under Nationaldagsfirandet på Söderängen.

Årets Kulturtalang tilldelades 20-åriga Tess Andersen, mode- och designstudent, som har sikte på de stora modehusen i Paris.

”Tess har ett driv som få och har redan hunnit att utbilda sig inom några av de främsta designskolorna i Sverige. Tess vision är att bli en berömd designer vid ett stort modehus - en designer från Hörby. Vi är väldigt glada över att kunna bidra till att Tess når sina mål.”, säger Thore Lennartsson.

Dela på Facebook Tweet
Dela