2018-02-19

Välkända föreläsare inspirerar Hörbyföräldrar

Hörby kommun bjuder in dig som förälder att lyssna på två inspirerande och tankeväckande föreläsningar som kan hjälpa dig i ditt föräldraskap. Kom och lyssna på Ergin Özdemir och Alán Ali, båda föreläser tillsammans med Christina Åkerberg.

inspirationsträff_förälder (003) Nina.pdfInbjudan till föräldraföreläsningarna

Du kommer att få verktyg till hur du som förälder ska kunna ge de bästa förutsättningarna till ditt/dina barn att möta framtiden. Vi lovar dig två föreläsningar som berör och rör om men också lyfter olikheter, mångfald och inkludering i ditt föräldraskap.

Frustration till motivation – en kärleksimmigrants krokiga väg fram i livet

Datum: 13/3
Tid: 18.30-20.00
Plats: Kommunhuset

Olikheter och likheter – Att hjälpa barn att lyckas i livet

Datum: 25/4
Tid: 18.30-20.00
Plats: Kommunhuset

Varmt välkomna till två nya och inspirerande föreläsningar!  

Ergin ÖzdemirErgin Özdemir Tog sig från nordöstra Turkiet till Sverige, där han fann kärleken. Han har varit militär, oljeingenjör, reseledare, samt entreprenör inom rese och IT branschen.  I Sverige gick Ergin en ettårig utbildning som systemprogrammerare samt lärde sig det svenska språket. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår fick han arbete som PC-tekniker och inom två år hade han avancerat till regionchef på Telia Data.
 
 Alán ali.jpgAlán Ali kom tillsammans med sin familj till Sverige när han var 11 år gammal. Flykten från Kurdistan i norra Irak till Sverige tog två år. På vägen till Sverige lärde Alán sig tre nya språk och fick hjälpa pappa att försörja hela familjen. Under sin skoltid i Skåne engagerade sig Alán i föreningar mot våld, droger och rasism efter att själv ha varit utsatt för hot och våld av nynazister. Alán har i nästan 20 år arbetat med barn och ungdomar för att stötta dem i att bli självständiga och respektfulla och för att öka deras förståelse för sin omvärld.
Christina Åkerberg.jpgChristina Åkerberg är en välkänd föreläsare för kommunens föräldraföreläsningar. Med sin långa erfarenhet som socionom har hon i mer än 30 år arbetat med relationer och relationsutveckling i skolan, sjukvården, idrotten och svenska kyrkan. Christina är en inspiratör och entreprenör när det gäller allas vår möjlighet till personlig utveckling.
 

Hörby anlitar ofta välkända föreläsare

Hörby kommun har sedan några år tillbaka engagerat föreläsare som kan inspirera i och ge kunskap om föräldraskap, på olika teman.

Sara Claes och Lou Rossling  är två av de mer kända föreläsare som har anlitats.

I samarbete med Christina Åkerberg har kommunen tidigare tagit fram ett utbildningspaket för att lyfta fram olika sorters problem som kan uppstå under barnens uppväxt, allt från det lilla barnets trotsiga till  tonåringens gränstänjande beteende.  

- För oss är det viktigt att nå ut till alla fantastiska föräldrar och vårdnadshavare i Hörby. Vår förhoppning är att det bidrar till att alla ska känna sig trygga i sin föräldraroll så att barnen blir stärkta och kloka vuxna, säger Annika Svensson barnsamordnare på Förebyggande enheten. 

Vid frågor välkommen att kontakta:

Catarina Svärd
Samordnare/Fältsekreterare
e-post: catarina.svard@horby.se
Telefon: 0415-37 85 31

Caroline Johnsson
Fältsekreterare
E-post: caroline.johnsson@horby.se
Telefon: 0415-37 85 58

 

  

 

 

Dela på Facebook Tweet
Dela