2017-09-08

Långaröds hemservice säger upp avtalet med kommunen

De nio boende på privata Önnebo i Önneköp måste sannolikt flytta till andra äldreboenden inom kommunen till årsskiftet. Anledningen är att Långaröds Hemservice lägger ner sin verksamhet och därmed inte förlänger avtalet med Hörby kommun.

- Vi ska göra allt för att flytten ska gå så smidigt som möjligt och de boende ska naturligtvis få det lika bra i sina nya hem, säger socialnämndens ordförande Hans Frank.

Socialnämndens avsikt var att förlänga avtalet med den privata entreprenören i ytterligare två år. I förra veckan, endast fyra månader innan det nuvarande går ut, meddelade Långaröds Hemservice att man inte vill förlänga avtalet. Därmed fick ärendet utgå från socialnämndens sammanträde och verksamheten kommer att upphöra den 31 december.

- Det är för kort tid för att vi ska hinna upphandla en ny utförare. Önnebo är en alldeles för liten enhet för att vara ekonomiskt försvarbart att driva i kommunens regi. Därmed återstår att flytta de äldre till andra boenden i kommunen och vi kommer redan nu att reservera platser efter hand som de frigörs, säger Hans Frank.

Sannolikt kommer de nio seniorerna att kunna flytta in på andra äldreboenden i kommunen, till exempel Källhaga och Bokegården i Hörby eller Hagadal i Osbyholm.

 
Dela på Facebook Tweet
Dela