2018-08-09

Ny chans för våra äldre att träna gratis - kom på infomöte 20 augusti

Över hundra Hörbybor över 75 år har hittills deltagit i träningssatsningen

​Nu kör vi en tredje omgång med gratis träning för våra äldre som fyllt 75 år. Hörby kommun erbjuder tillsammans med Friskis&Svettis, Studioaktiv24 samt Lågedammsbadet, dig som fyllt 75 år en unik chans att komma i bättre form, ha kul och samtidigt träffa nya vänner.

Träningen under tio veckor är gratis. Dessutom får alla som fortsätter träna ett friskvårdsbidrag till träningskort.

  • Kom på informationsmöte i Hörby kommunhus måndag den 20 augusti kl 10.00 så får du veta allt du behöver för att komma igång. Vi bjuder på fika!

Nytt för den här gången är att förutom cirkelträning och gym, går det att välja vattengymnastik.

  • För mer information eller om du har frågor, välkommen att kontakta Nina Karlsson på förebyggande enheten/folkhälsa på telefon 0415-37 85 59 eller mejl nina.karlsson@horby.se

Läs mer om våra samarbetspartners:

Friskis&Svettis

Friskis&Svettis Höör/Hörby är en idrottsförening med ett mål: Ett leende.

Vi brinner för rörelseglädje och erbjuder härliga pass i form av dans Soft, Flex Soft, Styrketräning med fokus på ökad vardagsrörlighet och balans. Rolig cirkelträning med styrka för hela kroppen

Detta ingå i erbjudandet:

  • Cirkelträning samt andra pass
  • Full tillgång till träningsverksamheten i både Höör och Hörby.
  • Lättare fika efter träningspassen.
  • 50% på träningskort efter avslutad period.

Varmt välkommen att kontakta Friskis&Svettis för frågor på telefon 0725-42 05 67 eller mejl sandrabengtsson@hoor-horby.friskissvettis.se. Vi finns i Hörby sportcenter på Byggmästaregatan 6.

Studioaktiv24 

Studioaktiv24Studioaktiv 24 finns på Industrigatan 17 och är ett familjärt gym som ser att kaffestunden efter träningspasset är minst lika viktigt för hälsan och välbefinnandet som träningen. Våra cirkelpass för seniorer anpassas efter olika nivåer, så att alla kan delta. Erfarna instruktörer är med och visar och motiverar under passen.

Detta ingå i erbjudandet:

  • Cirkelträning
  • Föreläsningar om hälsa och träning för äldre
  • Massage

Varmt välkommen att kontakta Studioaktiv24 för frågor på telefon 0707-33 75 02 eller mejl receptionenhorby@studioaktiv24.se

Lågedammsbadet

Hörby kommun erbjuder gratis vattengymnastik på Lågedammsbadet i Hörby sportcenter.

Gymnastiken sker i lugnare tempo, där rörlighet, styrka och kondition är i fokus. Passen hålls i undervisningsbassängen som är uppvärmd till 32 grader. Detta för att även personer som har lite värk i leder och muskler ska kunna vara med.

Träningen leds av utbildad instruktör och var och en tränar efter bästa förmåga.

Passet är 45 minuter långt och efteråt finns det möjlighet att koppla av i varmpoolen där det bjuds på svalkande citronvatten. Det finns även möjlighet till att bada bastu och ta det lugnt efter avslutat pass.

Varmt välkommen att kontakta Lågedammsbadet för frågor på telefon 0415-37 82 60 eller mejl johannes.stifors@horby.se

Dela på Facebook Tweet
Dela