2017-11-23

SVT spelade in barnprogram på Lågedammsbadet

​Programledaren Alexander Hermansson tillsammans med elever från 3C på Älvdalsskolan. Fotograf: Nina Wideheim

​Idag fick elever från 3C på Älvdalsskolan och ungdomar från Ringsjö Simklubb vara med i en tv-inspelning på Lågedammsbadet.

Programmet heter Gissa Alex och sänds på SVT’s Barnkanalen. Programledaren Alexander Hermansson gör en utmaning om dagen och frågan är; kommer han att klara utmaningen?

En utmaning, ”Jag ska vinna en simtävling mot en simmare”, var mot Anton Huasson från Ringsjö Simklubb. Hur det gick för Anton mot Alex får ni se senare när programmet sänds.

Alexander Hermansson och Anton Huasson

Programledaren Alexander Hermansson tillsammans med Anton Huasson från Ringsjö Simklubb. 

SVT valde Lågedammsbadet

- Vi kollade efter de häftigaste badhus i Skåne, de som hade hopptorn och stora leksaker. Tillslut valde vi mellan Lund och Hörby, förklarar programledaren Alexander Hermansson. Lund hade inte möjlighet att ta emot oss och personalen här på Lågedammsbadet har varit mycket hjälpsamma. Inspelningen har gått väldigt bara och det var extra häftigt med klätterväggen.

Alexander Hermansson är också medlem i extremsport- och underhållningsgruppen Rackartygarna, varit programledare för Sommarlov och har bland annat deltagit i TV4:s Let's Dance.

Hela klassen 3C från Älvdalsskolan var också med under inspelningen och kunde ställa upp med kort varsel. 

- Några i klassen hade redan en simlektion inplanerad och då fick hela klassen följa med och bada istället. Det är en rolig händelse att vara med om för barnen, menar Caroline Lövinge lärare för klass 3C på Älvdalsskolan.

De utmaningar som spelades in på Lågedammsbadet kommer att vara med i sex Gissa Alex avsnitt. Dessa kommer att börja sändas nästa vecka och fram till januari.

Dela på Facebook Tweet
Dela
HÖRBY SPORTCENTER
Lågedammsbadet