2017-05-02

Årets KulturKalas-mat

Smaka på Hörby KulturKalas-maten redan idag och fram till den 23 maj. Ni kan njuta av såväl KulturKalas-bakelsen, som KulturKalas-pizza, KulturKalas-bakpotatis, KulturKalas-ciabatta, KulturKalas-biffar, KulturKalas-hamburgare samt en KulturKalas-bukett och en KulturKalas-presentkorg.

I 14 år har Lotten Blad skapat KulturKalas-bakelser. Årets bakelse innehåller äppelkompott med kanel och valnötter på en sockerkaka i mördegsform, toppad med grädde och citronkräm.

- Årets KulturKalas-bakelse är inspirerat av ett Italienskt bakverk. Jag har en Italiensk väninna som introducerade en speciell sorts Italiensk sockerkaka med kanel och valnötter i, och jag har gjort en variant på den, berättar Lotten Blad.

Under åren har allt fler matställen och caféer i Hörby centrum anslutit sig och i år finns sex varianter av KulturKalas-mat, och en KulturKalas-bukett. Nytt för i år är en KulturKalas-presentkorg med närproducerade produkter. Innehållet är valt med tanken att det ska passa också familjens barn. Här hittar man chokladpraliner från Österlenchoklad, honung från Solåkra gård, äppelcider från ÖSPAB och givetvis Tant Nillas egen jordgubbssylt.

Du kan smaka på KulturKalas-maten redan nu och ända fram till Hörby KulturKalas den 23 maj. Så passa på!

 

Här är 2017-års KulturKalas-mat, KulturKalas-bukett och KulturKalas-presentkorg:

 

KulturKalas-bakelsen från Tahiti Condis. Äppelkompott med kanel och valnötter på en sockerkaka i mördegsform, toppad med grädde och citronkräm.

bakelse_webb.jpg

KulturKalas-pizza från Pizzaboden. En vego pizza som heter UFO med blad basilika, ruccolasallad, fetaost, färska tomater, paprikamix, mozzarellaost och gröna oliver.

pizza_webb.jpg

KulturKalas-biffar från La Café. Kryddiga biffar gjorda på ekologiskköttfärs serverad med tsatsiki, friterade potatisklyftor och sallad med fetaost och oliver. En valfri dricka ingår.

biffar_webb.jpg

KulturKalas-ciabatta från Boijertz Conditori. Ciabattabröd med västgötaost, marinerad fläskfilé med tomater och basilika, philadelphiaost, paprika och rödlök.

ciabatta_webb.jpg

KulturKalas-bakpotatis från Ankis Hörna. Club ceasar bakpotatis har hemmagjord caesardressing, romansallad, kycklingfilé, knaperstekt bacon från Skurup och parmesanost. En valfri dricka ingår.

bakpotatis_webb.jpg

KulturKalas-hamburgare från Z-Grillen med hamburgare, friterade lökringar.

hamburgare_webb.jpg
bukett_webb.jpg

KulturKalas-bukett från CHblommor och Blomsterboden. Består av lila allium, vita och lila prärieklocka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KulturKalas-presentkorg från Nillascatering. Innehåller chokladpraliner från Österlenchoklad, honung från Solåkra gård, äppelcider från ÖSPAB och Tant Nillas egen jordgubbssylt.

presentkorg_webb.jpg 

 
Dela på Facebook Tweet
Dela