2017-09-18

​ Hörby måltidsverksamhet i förändring

Hundra procent matglädje står på menyn när Hörby kommun får besök av framstående profiler inom offentlig måltidsverksamhet i Sverige.

Måltidsverksamheten i Hörby kommun har inlett ett förändringsarbete. Målet är en modern och hållbar verksamhet för kunder, matgäster och medarbetare, där ekonomin är i balans. Ledstjärnan i arbetet är matglädje.

Verksamheten har fyra ben som ska stärkas och utvecklas:

• Ekonomi - hålla en god kvalitet med låga kostnader och nöjda matgäster. Införande av kostdataprogram.

• Personal - välutbildad personal med kompetens, fortbildning och engagemang

• Lokaler och utrustning - moderna, ändamålsenliga och anpassade efter behoven

• Livsmedel - säkra bästa möjliga råvaror genom upphandling, närproducerat och hållbar utveckling

Projektledare leder förändringsarbetet

Anita Broddesson är projektledare på Kommunservice Måltider och leder förändringsarbetet. Anita har en bakgrund som kostchef i Klippan, där hon har arbetat i 25 år. Hon blev utsedd till Årets kostprofil 2012 och årets Kostchef i White Guide Junior 2013. Anita är aktiv som inspiratör och debattör om offentliga måltider. Anita har till uppdrag att utveckla måltidsverksamheten i Hörby kommun.

Föreläsning om mat

En viktig del i måltidsverksamhetens utveckling handlar om att få in ny kunskap, tankar och inspiration i organisationen. Därför får kommunen besök av framstående profiler inom offentliga måltidssverige.

Den första föreläsningen hålls i kommunhuset den 18/9 av Eva Sundberg. Hon är ansvarig för avdelningen offentlig mat på Livsmedelsverket och driver måltidsfrågor inom vård, skola och omsorg.

Föreläsningen riktar sig till medarbetare som arbetar eller kommer i kontakt med måltidsservering i kommunal regi.

- Det känns jättepositivt att vi nu går vidare med att genomföra förändringar som innebär att den kommunala måltidsverksamheten kvalitetssäkras och blir i framkant för barn, ungdomar och äldre. Dagens föreläsning är ett första steg i att öka kompetensen hos våra medarbetare inom måltidsverksamheten, säger Åsa Ratcovich, samhällsbyggnadschef i Hörby kommun.

Den dagliga måltiden är viktig för både hälsan och livsglädjen. Hörby har en lång och rik historia av jordbruk och livsmedel. Här produceras en del av rikets bästa mat till barn, ungdomar och äldre – det ska vi förvalta och utveckla!

Frågor?

Åsa Ratcovich, Samhällsbyggnadschef, 0415-37 82 05, asa.ratcovich@horby.se

Anita Broddesson, projektledare, 0415-37 85 45, anita.broddesson@horby.se

Kommunservice Måltider tillagar ca 3500 portioner varje dag till förskola, skola och äldreomsorg. Vi erbjuder en säker, vällagad och god måltid utifrån bästa möjliga råvaror och god kompetens.

Vårt mål är att bidra till en helhetsupplevelse kring måltiden.

 
Dela på Facebook Tweet
Dela