​Kost

Det nya tillagningsköket på Frostaskolan stod klart att tas i bruk hösten 2014. I samband med köksombyggnaden gjordes även en ombyggnad av matsalen, där den sista etappen blev klar under sommarlovet 2015. Under hösten 2015 har även möblemanget bytts ut till nya, fräscha och ljuddämpande bord och stolar.

Då tillagningsköket togs i bruk började även Hörby kommuns policy kring klimatsmart mat att tillämpas fullt ut. Detta innebär bland annat att:

  • maten innehåller mer grönsaker, ärtor, bönor, linser, rotgrönsaker och kålgrönsaker
  • maten innehåller lite mindre kött men i gengäld är köttet av bästa kvalitet
  • det används ekologiskt och FairTrade i större utsträckning
  • man minskar på mättat fett, socker och salt
  • man strävar efter att minska matsvinnet
  • man strävar efter minskade transporter

Det serveras två olika lunchrätter, och det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Det finns dessutom en salladsbuffé. Köket hanterar också en stor mängd specialkoster.

Fritidshemmen tillreder sin egen frukost som äts på avdelningen. Ofta serveras det nybakat bröd till frukost.

Mellanmålet anordnas av kökspersonalen och äts i matsalen.

Här finner du skolornas matsedlar